Halas töltött burgonya recept
Hozzávalók:
8 db szép, nagy, egyforma burgonya,
1 kis doboz sprotnipástétom (vagy egyéb füstölt hal),
4 evőkanál olaj,
fél citrom leve és reszelt héja,
1 db egész tojás,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
kevés só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
A burgonyákat a már leírt módon megfőzöm, és töltésre előkészítem. A leeső krumpli darabokat egészen apróra vágom. A töltelékhez a tojást habosra verem. Hozzákeverem a villával szétnyomott halpástétomot, a citromlevet, a citromhéjat, a zsemlemorzsát, kevés sót, a törött borsot és a megtisztított, szétzúzott fokhagymát. Ezután beleteszem az apró burgonyaforgácsot, és a kivájt burgonyákba jól megpúpozva beletöltöm. A tejfölben simára keverem a reszelt sajtot és rákenem a burgonyák tetejére. A tepsibe helyezett töltött burgonyát előmelegített forró sütőbe rakom és közepes lángon húsz-huszonöt percig sütöm. Paradicsomsalátával vagy ecetes gyöngyhagymával tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 75 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges