Hagymás töltött burgonya recept

Hagymás töltött burgonya recept

Hozzávalók:
8 db szép, nagy, egyforma burgonya,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 db egész tojás,
4 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

      A burgonyát megmosom és sós vízben, héjában megfőzöm. Még melegen meghámozom, és keresztben kettévágom. A fél burgonyák aljáról levágok egy nagyon vékonyka lapot, hogy megálljanak a tepsin, és a belsejüket kivájom. A burgonyaforgácsot villával szétnyomom, és a töltelékhez keverem, amit úgy készítek, hogy a tojásokat gyengén felverem, hozzáadom a főtt burgonyát, a törött borsot, a szerecsendió-virágot és a zsemlemorzsát. Félreteszem. A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom, és egy evőkanál olajon fedő alatt üvegesre párolom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. Ezután langyosra hűtöm, és hozzákeverem a tojásos-burgonyás töltelékhez. A masszát jól megpúpozva beletöltöm a burgonyák üregébe. A töltött burgonyákat megolajozott tepsire rakom jó szorosan egymás mellé, és lelocsolom a megsózott tejföllel. Előmelegített forró sütőbe tolom, és fedetlenül addig pirítom, amíg szép piros-ropogósra sül a teteje. Bármilyen zöldségből készült saláta illik hozzá.

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók