Gyömbéres-mazsolás burgonyasaláta recept

Recept elkészítése:

Gyömbéres-mazsolás burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
60 dkg héjában főtt burgonya (lehetőleg újburgonya),
10 dkg mazsola,
2 dl majonéz,
2 dl kefir,
3 evőkanál almaecet (vagy gyenge borecet),
1 púpozott mokkáskanál gyömbérpor,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 csokor zöldhagyma (zöld szárával együtt),
csipet porcukor,
fél citrom leve.

Elkészítés:

      A mazsolát megmosom, szárát leszedem, és kis lábosba rakom. Rálocsolom a citromlevet és még annyi vizet, hogy jól ellepje. Lefedve felforralom, majd a lángot eloltva alatta, húsz percig hagyom állni, addigra egészen felpuhul, és az összes levét felszívja. Közben a főtt burgonyát meghámozom, és nagyon kis kockákra aprítom, majd a mazsolával együtt salátástálba szórom. A majonézbe belekeverem a kefirt, az almaecetet, a gyömbérport, ezután megsózom, megborsozom, meghintem csipet cukorral, majd belekeverem a megtisztított és hajszálvékonyra karikázott zöldhagymát, zöldjével együtt. Jól összekeverem, és a mártást ráöntöm a mazsolás burgonyára. Átforgatom, és lefedve legalább fél napra beteszem a hűtőszekrénybe.

Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: