Gesztenyés krumpli-pogácsa recept

Recept elkészítése:

Gesztenyés krumpli-pogácsa recept

Hozzávalók:
50 dkg burgonya tisztán mérve,
10 dkg mirelit gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott),
2 tojás sárgája 5 dkg vaj (vagy margarin),
1 púpozott teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
kevés finomliszt a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát megfőzöm, lecsöpögtetem, és még forrón áttöröm. Ezután hozzáadom a felengedett, villával szétnyomott gesztenyemasszát, az olvasztott, de már nem forró vajat és a tojás sárgákat. (Ha túl sűrű a massza, egy-két evőkanál burgonya főzőlevet keverek hozzá.) Az egészet alaposan összekeverem, és kis pogácsákat formálok belőle. Kevés lisztben megforgatva, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. Ünnepi kacsasült vagy libasült ízletes körete, de párolt rizzsel tálalva ízletes feltét is lehet.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: