Fűszeres újburgonya recept

Recept elkészítése:

Fűszeres újburgonya recept

Hozzávalók:
1 kg újburgonya,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió-virág,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      Az étel készítése előtt a római tálat (vagy egyéb cserépedényt) a fedelével együtt fél órára hideg, tiszta vízbe áztatom. Amíg ázik, a burgonyát megtisztítom (jó ha nagyobb burgonyát vesznek erre a célra), és vékony karikákra vágom, a megmosott petrezselyem zöldet pedig finomra metélem. A kiöblített cserépedény aljára szórom a burgonyát, megsózom, ráhintem a fűszereket meg a petrezselyem zöldet, és jól összerázom, hogy a fűszerek mindenütt egyformán érjék. Egyenletesen rászórom a reszelt sajtot, és a tálat saját fedelével lezárom. Hideg sütőbe tolom, csak ezután gyújtom meg a lángot, és takarékra állítom. Tíz percig kis lángon párolom, majd a lángot fokozatosan felerősítve, további tíz perc alatt egészen a közepes fokozatig felviszem, ezután ötven percig sütöm.

Elkészítési ideje: kb. 95 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: