Főtt húsos krumpli-saláta recept

Recept elkészítése:

Főtt húsos krumpli-saláta recept

Hozzávalók:
25 dkg levesben főtt marhahús,
50 dkg héjában főtt burgonya,
25 dkg főtt vegyes leveszöldség,
fél dl húsleves,
2 dl tejföl,
1 dl majonéz,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
3 gerezd fokhagyma,
fél citrom leve,
ízlés szerint só,
késhegynyi őrölt gyömbér.

Elkészítés:

      A saláta mártásához a lezsírozott húslevest összekeverem a majonézzel, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a törött borssal, a gyömbérrel, a citromlével és a sóval. A főtt húst nagyon vékony csíkokra metélem a főtt zöldséggel és a felcsíkozott, dermedt, főtt burgonyával együtt, majd az egészet összekeverem. (Óvatosan, villával keverem, hogy a főtt zöldségek ne nagyon törjenek össze.) Jól behűtve tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: