Fóliában sült burgonya recept

Recept elkészítése:

Fóliában sült burgonya recept

Hozzávalók:
8 db egyforma, közepes nagyságú, héjas, nyers burgonya,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál törött bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A héjas burgonyaszemeket alaposan megmosom, letörölgetem, és egyenként alufóliába csomagolom, majd egy tepsire rárakom. Előmelegített forró sütőbe téve, negyven-negyvenöt percig közepes lángon sütöm. Közben elkészítem a mártást: a tejfölbe belekeverem a megtisztított és lereszelt vöröshagymát, a megmosott és finomra metélt petrezselymet, a sót és a törött borsot. A megsült burgonyákat tányérra teszem, ki-ki a saját tányérján kibontja a fóliát, és a burgonyát felvágva a vájatba tesz egy kis darabka vajat, majd mellé a tejfölös mártásból. A tűzforró burgonya a hideg mártással és egy pohár sörrel vagy teával remek téli vacsora!

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: