Recept elkészítése:
Diétás burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
75 dkg újburgonya,
1 csokor friss kapor,
4 dl kefir,
5 dkg juhtúró,
kevés cukor (vagy mesterséges édesítőszer),
ízlés szerint só.
Elkészítés:
Az újburgonyát gondosan megmosom, majd héjastól enyhén sós vízben megfőzöm. Még melegen megtisztítom, és vékony karikákra vágom. Hagyom kihűlni. A kefirbe belekeverem a juhtúrót és a nagyon finomra metélt kaprot, ezután ízlés szerint megsózom, megédesítem. A mártásba beleforgatom a burgonyakarikákat. Csak akkor fedem le, ha már teljesen kihűlt. A hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem, hogy az ízei jól összeérjenek.
Elkészítési ideje: kb. 45 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges