Csípős-paprikás krumpli-saláta recept

Recept elkészítése:

Csípős-paprikás krumpli-saláta recept

Hozzávalók:
4 db kerek ecetes almapaprika,
50 dkg héjában főtt burgonya,
25 dkg párizsi vagy krinolin (szafaládé),
2 közepes nagyságú vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
4 dl kefir,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 csokor friss zöld kapor.

Elkészítés:

      A kefirben elkeverem az olajat, a sót, a borsot és a megmosott, finomra metélt kaprot. Az almapaprikát csumástól apró kockákra vágom és salátástálba szórom. Hozzáteszem a bőrétől megfosztott, ugyancsak apró kockákra metélt párizsit és a meghámozott, felkockázott burgonyát. A megtisztított vöröshagymát kockákra vágom és megsózom. Tizenöt percnyi állás után hozzáteszem a többi anyaghoz. A mártást ráöntöm, és jól átkeverve hagyom a hűtőszekrényben legalább fél napig állni, addigra az ízei jól összeérnek. (Csak az készítse, aki szereti a csípőset.)

Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: