Cserepes paprikás krumpli recept
Hozzávalók:
1 kg nyers burgonya,
1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika,
2 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
3 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 teáskanál só.
Elkészítés:
Először is fél órára tiszta hideg vízbe áztatom a cserépedényt. Közben a burgonyát meghámozom, és négybe vágom. A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és felszeletelem, a paradicsomot nagyon apró darabokra metélem, a vöröshagymát megtisztítom, és ugyancsak felkarikázom. A kiöblített cserépedényben egyenletesen elosztom a burgonyát, jól megsózom, majd a következő sorrendben rakom bele a hozzávalókat: hagymakarikák, zöldpaprikaszeletek, a pirospaprikával és kevés sóval elkevert tejföl, végül a paradicsomdarabkák következnek. Az olajat rálocsolom a tetejére, és a tálat saját fedelével lezárva hideg sütőbe tolom. Ekkor begyújtom, takaréklángon kezdem el párolni tizenöt percig, majd a lángot fokozatosan közepes erősre emelve, még egy órán keresztül párolom.
Elkészítési ideje: kb. 110 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges