Burgonyasaláta kovászos uborkával recept

Recept elkészítése:

Burgonyasaláta kovászos uborkával recept

Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
5 db közepes nagyságú kovászos uborka,
3 dl joghurt (vagy kefir),
3 gerezd fokhagyma,
1 csokor kapor,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
2-3 teáskanál porcukor.

Elkészítés:

      A burgonyát a saláta fogyasztása előtt lévő napon megfőzöm, majd meghámozva hagyom kihűlni, és a hűtőszekrényben tartom másnapig. (Az a lényeg, hogy a főtt burgonya megdermedjen.) Másnap a kovászos uborkával együtt az almareszelő durva fokán lereszelem. Salátástálban a joghurtot összekeverem a megtisztított és zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a cukorral és a megmosott, lecsöpögtetett, apróra metélt zöld kaporral. Ebbe a mártásba forgatom bele a lereszelt uborkás burgonyát, és az egészet alaposan összekeverve lefedem. A hűtőszekrényben érlelem néhány órán keresztül és hidegen tálalom.

Elkészítési ideje: 50 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: