Budai burgonyasaláta recept

Budai burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
60 dkg héjában főtt újburgonya,
1 db savanykás alma,
10-15 szem szilvabefőtt (vagy mirelit szilva),
10 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
4 evőkanál olaj,
3 evőkanál almaecet (vagy gyenge borecet),
4 dl kefir,
ízlés szerint só,
kevés cukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
3 gerezd fokhagyma,
1 csokor zöldhagymaszár (vagy snidling),
késhegynyi tört szegfűszeg.

Elkészítés:

      A saláta mártásához a kefirbe belekeverem az olajat és az almaecetet, majd megsózom, megborsozom, csipet cukorral és a szegfűszeggel ízesítem, végül belekeverem a megtisztított, zúzott fokhagymát. Hozzáadom még a megmosott és lecsöpögtetett, nagyon finomra aprított zöldhagymaszárat és a reszelt sajtot. A sima mártást lefedem, és jól behűtöm. Közben a megfőtt burgonyát meghámozom, és kis kockákra vágom, a szilvát levétől lecsöpögtetem, kimagozom, és vékony csíkokra metélem. A megmosott, héjas almát ugyancsak felcsíkozom, majd az egészet salátástálba öntöm, rálocsolom a mártást, és jól átkeverve teszem be a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk