Almás-sajtos burgonya recept

Recept elkészítése:

Almás-sajtos burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
3 db savanykás,
jóízű,
aromás alma,
20 dkg reszelt sajt (10 dkg reszelt márványsajt, 10 dkg reszelt trappista sajt),
2 dl tejszín,
késhegynyi törött szegfűszeg,
fél citrom leve,
5 dkg vaj (vagy margarin),
ízlés szerint törött fehér bors és só.

Elkészítés:

      A főtt burgonyát meghámozom, és vékony karikákra vágva elterítem egy közepes nagyságú tepsiben. Megsózom és félreteszem. Az almákat megmosom, kicsumázom, és héjastól lereszelem egy nagy lyukú reszelőn, majd azonnal belekeverem a kicsavart citrom levét. Ezután ráöntöm a tejszínt, megsózom, megborsozom, belekeverem az olvasztott, de már nem meleg vajat, és a szegfűszeggel ízesítem. A főtt burgonyát megszórom a reszelt sajttal, és rákenem a tejszínes almát. Az előmelegített, közepesen meleg sütőben addig pirítom, amíg szép aranysárgára nem sül a teteje.

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: