Párolt káposzta recept

 Párolt káposzta recept

Hozzávalók:
1 kg lilakáposzta,
50 g vöröshagyma,
10 g kömény,
30 g cukor,
50 g olaj,
ételecet,
só.

Elkészítés:

      A megtisztított, rostjával merőlegesen szeletelt lilakáposztát enyhén megsózzuk, a tisztított vöröshagymát fél karikára felszeleteljük. Ezt követően olajban a cukrot karamellizáljuk, és benne a köményt kipattogtatjuk, majd a szeletelt vöröshagymát gyorsan hozzákeverjük. Ha a hagyma kissé összeesik, rátesszük a szeletelt káposztát, és mindjárt az ecetet is. Így ress ropogós marad a káposztánk. Addig pároljuk fedő alatt, hogy felpuhuljon. A jó párolt káposzta, ropogós, enyhén savanykás, zsír és víz nem áll alatta.