Mélytengeri abalone recept

Recept elkészítése:

Mélytengeri abalone recept

Elkészítés:

      Áztassunk vízbe 70 dkg kínai szárított abalone-t egy éjszakára. Csurgassuk le és mossuk tisztára. Tegyük vízbe és fõzzük hat óráig, míg puha és pelyhes nem lesz. Vegyük ki és szeleteljük. A fõzõvízbe tegyünk egy csésze szeletelt vízigesztenyét, és az abalone-szeleteket. Adjunk hozzá két evõkanál cukrot, két evõkanál kukoricalisztet, négy evõkanál szójaszószt. Pároljuk 1/2 órát. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Fõzzünk 1 kg sertést 1/2 óráig. Abból a részbõl legyen a hús, amit a sonkához használnak. Vegyük ki, csurgassuk le. Töröljük szárazra. Egy serpenyõbe töltsünk mogyoróolajat, és süssük meg a húst. Vegyük ki, mossuk meg hideg vízben. Töröljük szárazra. Narm-yai-ból (vörös bab szósz) és szójaszószból készítsünk öntetet. Szeleteljük fel a húst, és jól forgassuk meg az öntetben. Helyezzük egy mély edénybe, fõtt lótusz-szeletekre. Tegyük az edényt fedett lábasba, és egy órán át gõzöljük.

Elkészítés ideje: 6-8óra (nem tévedés)

vissza a főoldalra

Receptek kategória: