Kétszer pirított sertéscomb recept
Hozzávalók:
75 dkg sovány sertéscomb 2 cm-es kockákra aprítva,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál hojszin-szósz,
1 evõkanál fehér bor,
1.5 evõkanál szójabab paszta,
1 evõkanál szójaszósz,
1 teáskanál cukor,
1 evõkanál zsír,
1 teáskanál kukoricaliszt 3 evõkanál vízben vagy csontlébe oldva.
Elkészítés:
Forgassuk a húsdarabokat 1.5 evõkanál olajba. Forrósítsuk meg a maradék olajat egy vokban. Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk erõs tûzön 2 percig. Vegyük ki, csurgassuk le. Keverjük össze a hojszin-szószt, a fehér bort, a szójabab pasztát és a szójaszószt egy csészében. Az olajat öntsük ki a vokból, majd kis lángon olvasszuk fel benne a zsírt, adjuk hozzá a mártást és állandó kevergetés mellett a feloldott kukoricalisztet; kevergessük tovább, amíg besûrûsödik. Tegyük vissza a húsdarabokat, és pároljuk egy percig. Forrón tálaljuk.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges