Svéd száraz kenyér - Knache-Brot recept

Recept elkészítése:

Svéd száraz kenyér - Knache-Brot recept

Hozzávalók:
1 kg Graham-liszt
20 dkg finomliszt
1 dkg só
1 dkg köménymag
1.5 dl étolaj
0.5 l víz.

Elkészítés:

      A Graham-lisztet a vízzel jól átdolgozzuk, majd belekeverjük a finomlisztet, a sót és a köménymagot. Ezután 2-3 órán át pihentetjük. Ez idő letelte után átdagasztjuk, hozzáadjuk az olajat, amit előzőleg 40 °C-ra felmelegítettünk. Az olaj teljes bedolgozása után a tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és csörögemetszőve1 4x8 cm nagyságú lapokat vágunk, majd felületét megszurkáljuk. Az így elkészített lapocskákat sütőlapra helyezzük és forró sütőben megsütjük. Rendkívül tartós, egymagában fogyasztva is. ízletes.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: