Recept elkészítése:
Rozskenyér recept
Hozzávalók:
1 kg rozsliszt
40 dkg finomliszt
4 dkg élesztő
1 dkg só
meleg víz
1 evőkanál méz.
Elkészítés:
1 dl vízzel a mézet és az élesztőt összekeverjük. A liszteket átszitáljuk és rászórjuk a sót. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez és összekeverjük vele, majd meleg vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát gyúrhassunk. A tésztát konyharuhával betakarjuk, és 1 órán át meleg helyen hagyjuk kelni. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átdagasztjuk. Kiolajozott lisztezett tepsibe rakjuk, és 1 órán át pihentetjük. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges