Rozskenyér recept

Recept elkészítése:

Rozskenyér recept

Hozzávalók:
1 kg rozsliszt
40 dkg finomliszt
4 dkg élesztő
1 dkg só
meleg víz
1 evőkanál méz.

Elkészítés:

      1 dl vízzel a mézet és az élesztőt összekeverjük. A liszteket átszitáljuk és rászórjuk a sót. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez és összekeverjük vele, majd meleg vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát gyúrhassunk. A tésztát konyharuhával betakarjuk, és 1 órán át meleg helyen hagyjuk kelni. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átdagasztjuk. Kiolajozott lisztezett tepsibe rakjuk, és 1 órán át pihentetjük. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: