Magokkal ízesített kenyér II. recept

Recept elkészítése:

Magokkal ízesített kenyér II. recept

Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
10 dkg szójaliszt
5 dkg borsóliszt
4 dkg élesztő
2 dkg cukor
1 dkg só
5 dkg napraforgómag
5 dkg tökmag
2 evőkanál étolaj.

Elkészítés:

      Az élesztőt langyos, cukros, lisztes vízben megkelesztjük. A liszteket átszitáljuk, a napraforgó-, a tökmagot és a sót hozzákeverjük. A megkelt élesztőt a liszthez öntjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű legyen a tésztánk. Ezután letakarva 40-50 percig kelesztjük. Ez idő letelte után lisztezett gyúródeszkára borítjuk a tésztát, lázán átgyúrjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, 40 percig ismét kelesztjük, étolajjal bekenjük. Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, s ha kész, ismét bekenjük étolajjal.

Elkészítés ideje: 2óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: