Fehér kenyér gombával recept
Hozzávalók:
50 dkg gomba
5 dkg petrezselyemzöldje
10-15 dkg vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 dl étolaj
ízlés szerint majoránna
őrölt bors
só
3 tojássárgája.
Elkészítés:
Ha a fehér kenyér tésztáját gombával megtöltjük, nagyon kellemes készítményt kapunk. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd kétujjnyi vastagra nyújtjuk, és a gombás töltelékkel megkenjük. A megtöltött tésztát 60-70 percig kelesztjük, felületét a sütés előtt tojásfehérjével bekenjük. Előmelegített sütőben, közepes . erősségű tűzön 60-80 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Frissen fogyasztva, felszeletelve teához kiváló ízű különleges étel. A gombás kenyeret jól lehet fagyasztani, egyben vagy szeletelve. A felmelegített kenyeret rövid időn belül el kell fogyasztani, mert a gomba gyorsan romlik.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és ledaráljuk. Az étolajat megmelegítjük és üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a gombát, megfűszerezzük. Ha a leve elfőtt, hozzátesszük a paprikát és a petrezselyemzöldjét. Hagyjuk kihűlni. A hideg gombához hozzákeverjük a tojássárgáját. Ezt a masszát rátöltjük a tésztára, óvatosan összegöngyöljük és zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges