Zöldséges morzsa szardellával recept

Zöldséges morzsa szardellával recept

Hozzávalók 8 személyre:
450 g burgonya,
225 g póréhagyma,
25 g/2 ek. vaj,
450 g répa, felszeletelve,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
225 g gomba, felszeletelve,
450 g kelbimbó, felszeletelve,
40 g szardella, lecsöpögtetve,
só, frissen őrölt fekete bors.

A sajtos morzsához:
50 g/4 ek. liszt,
50 g/4 ek. vaj,
50 g friss kenyérmorzsa,
50 g reszelt Cheddar sajt,
2 ek. friss aprított petrezselyem,
1 tk. mustármag őrölve.

Elkészítés:

A burgonya felét hámozzuk meg, és főzzük meg sós vízben. Nem szabad túlfőniük, erre vigyázzunk. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk kihűlni. A zöldhagymát hosszában vágjuk be feléig, és alaposan mossuk meg. Konyhai papírtörülközővel szárogassuk meg, és vágjuk fel 1 cm-es darabokra. A vajat olvasszuk fel, és néhány percig süssük benne a hagymát és a répát. Tegyük hozzá a fokhagymát és a gombát, és további három percig süssük. Adjuk hozzá a kelbimbót, és fűszerezzük. Ha teszünk bele szardellát, csak borsozzuk,
mert az önmagában is sós. Tegyük át a keveréket egy 2,5 literes tűzálló tálba. A sütőt melegítsük elő 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat). A szardellát vágjuk fel, és szórjuk rá a zöldségekre, a főtt burgonyát szeleteljük fel, és tegyük ennek a tetejére. A morzsa elkészítéséhez először a lisztet szitáljuk egy tálba, majd dolgozzuk bele a vajat morzsalékosra (turmixgéppel is elkészíthetjük). Adjuk hozzá a kenyérmorzsát, a reszelt sajtot, a petrezselymet és a mustárt. Alaposan keverjük őket össze, merjük rá a zöldségre, és 20-30 perc alatt süssük ropogós aranybarnára.

Tipp:
Ha túl sósnak találjuk a szardellát, felhasználás előtt egy órára áztassuk tejbe, akkor enyhül az íze.

The Mountain - 3D pólók