Amaretti keksz recept

Amaretti keksz recept

Hozzávalók 36 kekszhez:
150 g édes mandula,
50 g keserű mandula,
225 g kristálycukor,
2 tojásfehérje,
1/2 tk. mandulaaroma,
1 ek. vaníliaaroma porcukor a szóráshoz.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). A mandulákat dobjuk 1-2 percre forrásban lévő vízbe, csepegtessük le. Húzzuk le külső héjukat. Tegyük őket tepsire, és hagyjuk kiszáradni a sütőben (10-15 perc). Vegyük ki, mielőtt megbarnulnak. Konyhai mixerben daráljuk le a mandulákat a cukor felével. A tojásfehérjéket verjük lágy habbá, adjuk hozzá a maradék cukor felét, és verjük keményre. Keverjük hozzá a többi cukrot, a vanília- és a mandulaaromát és a mandulákat. Nyomjuk ki a keveréket dió nagyságú körökben. Finoman szórjuk meg porcukorral, és hagyjuk állni 2 órán keresztül. Mielőtt lejár a két óra, kapcsoljuk be újra a sütőt, és állítsuk 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).
Süssük a kekszeket az előmelegített sütőben 15 percig, illetve amíg halvány aranyszínűek lesznek. Vegyük ki a sütőből, és fémrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűltek, tároljuk őket jól záró dobozban.

The Mountain - 3D pólók