Mézeskalács szívek recept

Recept elkészítése:

Mézeskalács szívek recept

Hozzávalók:
30 dkg Graham-liszt,
egy teáskanálnyi sütőpor,
10 dkg darált mogyoró,
késhegynyi reszelt narancshéj,
5 dkg kandírozott citromhéj,
5 dkg kandírozott narancshéj,
két teáskanál fahéj,
késhegynyi őrölt kardamómi mag,
egy kávéskanál őrölt szegfűszeg és szegfűbors,
15 dkg méz,
egy tojás,
egy tojássárgája,
10 dkg baracklekvár,
egy tábla tortabevonó csoki,
dió és aszalt gyümölcsdarabok a díszítéshez.

Elkészítés:

      Keverjük a liszthez a darált mogyorót, a sütőport, a reszelt narancshéjat, és az aprítógépben megőrölt, kandírozott narancs- és citromhéjat, valamint a fűszereket. Utána dolgozzuk bele a tojást, a tojássárgáját és a mézet, majd pihentessük az összegyúrt tésztát egy éjszakán át. Másnap nyújtsuk ki egy cm vastagságúra, és szaggassunk ki belőle 5 cm-es formával kis szíveket. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. húsz percig kell sütni. Miután kihűlt a mézeskalács, kenjük be baracklekvárral, majd vonjuk be a megolvasztott tortabevonóval. Aszalt gyümölcsdarabkákkal és dióval díszíthetjük a mézeskalács szíveket.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: