Karácsonyi csillag recept

Recept elkészítése:

Karácsonyi csillag recept

Hozzávalók:
200 g liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
80 g cukor,
1 tojás sárgája,
100 g vaj,
4 ek. sárgabarack lekvár,
kb. 200 g porcukor,
1-1 ek. citrom- és céklalé és mangó-szirup.

Elkészítés:

      A lisztből, a cukorból, a vaníliás cukorból, a tojássárgájából és a vajból összegyúrt tésztából cipót formálunk, és 1 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) felmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd azonos mennyiségű sima és csóvás csillagot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, kb. 8 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A simára kevert lekvárral összeragasztunk egy-egy kicsi és egy-egycsóvás csillagot.
Átszitáljuk a porcukrot, háromfelé osztjuk és az egyik részt citromlével, a másikat pedig mangó-sziruppal festjük meg. A csillagokat bevonjuk különböző színű mázzal, és hagyjuk megszáradni.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: