Recept elkészítése:
Csipkés habcsók recept
Hozzávalók:
4 tojásfehérje,
25 dkg barna cukor,
30 dkg dió,
6 evőkanál csipkebogyólekvár, vagy helyette csipkehús mézzel keverve.
Elkészítés:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, szórjuk bele apránként a barnacukrot. Vágjuk apróra a diót, és 25 dekányit tegyünk bele a felvert habba. Három evőkanál csipkelekvárt keverjünk óvatosan a masszához. Töltsük az egészet habnyomó zsákba, és formázzunk kicsi, kerek tallérokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg a tallérok tetejét a maradék diódarabkákkal. Előmelegített sütőben, 160 fokon huszonöt-harminc percig szárítsuk. Miután kihűltek a habcsókok, ragasszunk össze kettőt-kettőt a maradék csipkelekvárral.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges