Adventi koszorú recept

Adventi koszorú recept

Hozzávalók:
16 szem egész mandula,
2 dl tejszín,
1 evőkanál szilvalekvár,
fél mokkáskanál őrölt fahéj,
16 kis gombóc kapucsinófagylalt,
16 dk karácsonyi aprósütemény.

Elkészítés:

      A mandulát forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A szilvalekvárt és a fahéjat összekeverjük, és a tejszínhabba forgatjuk. A masszát csillagcsőrös habzsákba szedjük, és négy tányérra - az adventi koszorúhoz hasonlóan - nagy kört nyomunk. A habra, mint nagy gyertyát, ráültetjük a fagylaltgombócokat. Mindegyikbe, mint a gyertyaláng, egy-egy szem mandulát szúrunk. A koszorúnkat aprósüteményekkel (vaníliás kifli, linzerkarika, stb.) díszítjük. Azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra