Karácsonyi áfonyabomba recept

Recept elkészítése:

Karácsonyi áfonyabomba recept

Hozzávalók 6 személyre:
A sörbethez:
225 g friss vagy fagyasztott áfonya,
150 ml narancslé,
egy fél narancs lereszelt héja,
1/2 tk. fűszerkeverék,
60 g/4 ek. kristálycukor,
A külső réteghez:
600 ml vaníliafagylalt,
2 ek. aprított angyalgyökér (lestyánnal helyettesíthetjük),
2 ek. kandírozott citrom- és narancshéj,
1 ek. szeletelt pörköli mandula.

Elkészítés:

Tegyük az áfonyát, a narancslét, a héjreszeléket és a fűszerkeveréket (őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, koriander, szegfűbors) egy lábasba, és lassú tűzön puhítsuk meg az áfonyákat. Adjuk hozzá a cukrot, és mixerben dolgozzuk majdnem krémesre (egy kicsit maradjon darabos). Hűtsük ki.
Keverjük a felengedett fagylalthoz az aprított angyalgyökeret, a gyümölcshéjat és a mandulát. Tegyük a keveréket egy kb. 1,2 l-es tálba, kanállal alakítsunk mélyedést a közepén. Fagyasszuk le újra, amíg megkeményedik (kb. 3 óra). Töltsük meg a mélyedést az áfonyás sörbettel, egyengessük el és fagyasszuk le újra, amíg megkeményedik. Tálalás előtt szobahőmérsékleten kicsit engedjük fel, borítsuk ki és szeleteljük.