Toros rakott káposzta recept

Recept elkészítése:

Toros rakott káposzta recept

Hozzávalók:
l kg tüdő,
20 dkg máj,
20 dkg sertésbőrke,
30 dkg tokaszalonna,
2 kg savanyú káposzta,
30 dkg rizs,
10 dkg vöröshagyma,
2 dkg. fokhagyma,
6 dkg pirospaprika,
2 g bors,
3 g majoránna,
4 dl tejföl,
15 dkg zsír.

Elkészítés:

A belsőségeket jól megmossuk, és a bőrkével feltesszük főni. Megsózzuk, borsozzuk, hagymával fűszerezzük. A puha belsőségeket leszűrjük, lehűtjük és megdaráljuk. A káposztát a belsőségek főzőlevében félpuhára főzzük. A rizst is megfőzzük a belsőségek főzőlevében. A tokaszalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk benne, beletesszük a pirospaprikát, jól elkeverjük, és azonnal felengedjük egy kevés főző lével. Zsírjára pirítjuk, és beletesszük a darált belsőségeket, megsózzuk, majoránnával, borssal ízesítjük, és időnként megkeverve fedő alatt pároljuk. Ezután kizsírozott tepsibe egy sor káposztát rakunk le, erre a rizsből teszünk egy sort, a tetejére pedig egy sor belsőséget terítünk. Ezt folytatjuk addig, míg az anyagokból tart. A legtetejére káposztát teszünk, tejfölt öntünk rá, megszórjuk pirospaprikával, és piros-ropogósra sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: