Töltött káposzta recept

Recept elkészítése:

Töltött káposzta recept

Hozzávalók:
1 kg apró savanyú káposzta,
I kisebb savanyított káposztafej (hasáb),
50 dkg sertésdagadó,
10 dkg rizs,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma só,
pirospaprika,
törött bors,
tejföl (esetleg erős paprika, ízlés szerint)
és ha van, kb. 2 l abalé esetleg még egy darab hasaalja szalonna.

Elkészítés:

A megdarált húst a jól megmosott rizzsel, az apróra vágott vöröshagymával a péppé zúzott fokhagymával, a sóval és a fűszerekkel jól összegyúrjuk. Miután a káposztalevelekről levágtuk a vastag ereket, minden levélbe göngyöljünk 1 kanálnyit a kész húsmasszából úgy, hogy felső szélét ráhajtjuk a töltelékre, azután a két oldalát és végül az alsó részét. A levél végét ujjunkkal benyomjuk. Ha a töltéssel elkészültünk, egy fazékba alulra tegyünk apró káposztát, majd erre a töltelékeket Az után öntsünk rá annyi abalevet (amiben a belsőséget abáltuk), amennyi teljesen ellepi. Szórjunk a tetejére, és a rétegek közé is vékonyan paprikát. Ha van egy darab hasaalja szalonna, tegyük a tetejére, jó ízt ad neki. Tejföllel tálaljuk. Ennél kevesebb töltött káposztát nem érdemes főzni, egyébként, ha megmarad, annál finomabb lesz! Minél többször melegítjük. A töltött káposztát viszonylag sokáig (kislángon legalább 3 óra hosszáig) kell főzni.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: