Tejfölös kapros káposzta recept

Recept elkészítése:

Tejfölös kapros káposzta recept

Hozzávalók:
60 dkg édes fejes káposzta,
25 dkg savanyú káposzta,
5 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
1 csokor kapor,
1 evőkanál liszt,
1 teáskanál szárított csombor (borsikafű),
só és őrölt fekete bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a felényi zsíron fedő alatt, saját levében megpárolom a savanyú káposztát. A maradék zsíron ugyancsak megpárolom a megtisztított, szálasra vágott (vagy legyalult) édeskáposztát. A kétfajta káposztát ezután összekeverem, rászórom a csombort, az őrölt fekete borsot, a finomra vágott kaprot, majd 1 dl vízzel elkevert lisztes tejföllel besűrítem. Jól felforralva tálalom bármilyen feltételhez.

Elkészítés ideje: 50 perc

Receptek kategória: