Szalonnás rakott káposzta recept

Recept elkészítése:

Szalonnás rakott káposzta recept

Hozzávalók:
1 kg savanyú apró káposzta,
20 dkg főtt császárszalonna,
1 kis szál lángolt (vagy nem száraz füstölt) kolbász,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 dl tejföl,
3 evőkanál liszt,
késhegynyi babérlevélpor,
1 teáskanál szárított csombor,
kevés só és őrölt fekete bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

A császárszalonnát hajszálvékony, nagy szeletekre vágom, és egyharmadával kirakom egy tűzálló tál alját. Erre teszem a második egyharmadnyi, kissé kicsavart (vagy ha nagyon savanyú a káposzta, akkor átmosott és lecsöpögtetett) savanyú káposztát. Ezt lelocsolom a fűszerekkel és a liszttel simára kevert tejföllel, majd a vékony karikákra vágott vöröshagymaréteg következik. Erre kerül a lebőrözött és ugyancsak felkarikázott kolbász, majd a szalonna, és ismét a káposzta következik egészen addig, amíg csak el nem fogy a hozzávaló. A tetejére hagymát és szalonnát teszek, előmelegített forró sütőbe teszem a lefedett ételt, majd 45-50 percnyi lassú sütés után leveszem a tál fedelét, és addig pirítom, amíg a szalonnából ropogós pörc nem válik. Rendkívül jóízű, egyszerű étel, amelyet minél többször melegítek, annál finomabb lesz. Érdemes belőle akár tripla adagot is készíteni!

Elkészítés ideje: 70 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: