Rakott káposzta recept

Recept elkészítése:

Rakott káposzta recept

Hozzávalók:
1,5 kg savanyú káposzta,
1,5 kg darált hús,
1 zacskó előfőzött rizs,
kis fej hagyma,
4-5 szelet kockára vágott kolozsvári szalonna,
6 dl tejföl,
só, bors.

Elkészítés:

A rizst sós vízben megfőzöm. A szalonnát megpirítom. A felaprított hagymát kb. 1,5 dl olajon üvegesre pirítom, azután beleteszem a káposztát dinsztelni. Amikor már nem kemény a káposzta, leveszem a tűzről. A darált húst szintén olajon (amennyit felvesz, azaz nem csurog alatta) megdinsztelem, ízlés szerint sóval, borssal ízesítem. Mikor puha a hús hozzákeverem a rizst és félreteszem. Most következik az összeállítás. A tepsit kikenem a szalonnazsírral és szétterítem a káposztát, hogy éppen befedje a tepsit. Ráteszek egy sor húst, azután egy sor tejfölt. Ezt megismétlem még kétszer. Ha ezzel megvagyok, beteszem a sütőbe és kb. 30 perc alatt készre sütöm.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: