Majonézes káposztasaláta recept
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta,
3 alma,
2 dl majonéz,
2 dl kefir,
1 nagy fej vöröshagyma,
só és cukor, ízlés szerint,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
citromlé.
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát hajszálvékony karikákra vágom és megsózom. 30 percig állni hagyom. Közben a savanyú káposztát apróra vágom, a megmosott, kicsumázott, héjas almát lereszelem és meglocsolom kevés citromlével. A majonézt összekeverem a kefirrel, az őrölt borssal, a sóval, a csipetnyi cukorral, majd beleforgatom a reszelt almát, a sós hagymát és a káposztavagdalékot. Jól összekeverem, és szorosan lefedve rakom be a hűtőszekrénybe néhány órára. Tálalás előtt még egyszer átkeverem és hidegen kínálom.
Elkészítés ideje: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges