Joghurtos káposztasaláta recept

Recept elkészítése:

Joghurtos káposztasaláta recept

Hozzávalók:
50 dkg fejes káposzta,
3 dl joghurt,
3 evőkanál olaj,
4 kemény paradicsom,
4 gerezd fokhagyma,
1 csokor kapor,
ecet, só, cukor, ízlés szerint.

Elkészítés:

A megtisztított fejes káposztát lereszelem vagy legyalulom. Jól megsózom, és 30 percig hagyom a sóban. Közben a paradicsomot megmosom, letörülgetem, és kis kockákra vágom. A joghurtba belekeverem a nagyon finomra vágott kaprot, ízesítem ecettel, cukorral és a megtisztított, zúzott fokhagymával. A nagyon gyengén kicsavart káposztát és a paradicsomkockákat beleforgatom a kapros mártásba, és lefedve érlelem néhány órán át a hűtőszekrényben. Dupla adagban készítve remek körete lehet a töltött csirkének vagy a töltött kacsának, de bőrös malacsülthöz is kiváló.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: