Friss káposztasaláta recept

Recept elkészítése:

Friss káposztasaláta recept

Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta,
1 dl olaj,
só, őrölt fehér bors, őrölt köménymag, ecet, cukor, ízlés szerint.

Elkészítés:

A káposztát gondosan megtisztítom, külső leveleit eltávolítom. Torzsáját kivágom, és vagy legyalulom, vagy lereszelem, a káposzta keménységétől függően. Besózom, és fél napig hagyom a sóban. Ezután gyengén kicsavarva üvegbe teszem. 2 dl ecetes – cukros - fűszeres salátalevet készítek, és ráöntöm a káposztára. A tetejére csurgatom az olajat, és letakarva érlelem a hűtőszekrényben 2 napig. Ezután fogyasztás előtt jól átkeverve kínálom. Érdemes ennél nagyobb adagban is készíteni, mert akár 2 hétig is eláll a hűtőszekrényben.

Elkészítés ideje: 30 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: