Erdélyi rakott káposzta recept

Recept elkészítése:

Erdélyi rakott káposzta recept

Hozzávalók:
50 dkg lapocka,
50 dkg dagadó,
50 dkg füstölt kolbász,
10 dkg füstölt szalonna,
2 evőkanál zsír,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál pirospaprika,
mokkáskanál majoránna,
20 dkg rizs,
6 dl tejföl,
2 kg savanyú káposzta,
ízlés szerint törött bors, só.

Elkészítés:

A káposztát átmossuk és lecsöpögtetjük. 1 evőkanál zsíron, fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben a dagadót és a lapockát ledaráljuk. A megtisztított vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, rádobjuk a darált húst, és 15 percig együtt sütjük. A rizst megmossuk, kissé lecsöpögtetjük, majd sós vízben félig megfőzzük. A füstölt szalonnát egészen apró kockákra vagdaljuk, a füstölt kolbászt pedig felkarikázzuk, és a füstölt szalonnán kissé megpirítjuk. Hozzákeverjük a hagymás darált húst, a majoránnát, sót, törött borsot és pirospaprikát, végül hozzáadjuk a tisztított és szétzúzott fokhagymát is. Nagy tepsi aljára terítjük a félig párolt savanyú káposzta egyharmadát, erre kerül a rizs fele, és a fele mennyiségű kolbászos darált hús. Betakarjuk a megmaradt káposztával, a maradék rizzsel és a maradék hússal, az utolsó réteg a káposzta. A tejfölt alaposan megsózzuk, meghintjük kis pirospaprikával és ráöntjük a káposztára. A sütőben 50-60 percig közepes lángon sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: