Chartreuse fiatal fogolyból recept

Recept elkészítése:

Chartreuse fiatal fogolyból recept

Elkészítés:

A foglyokon és a káposztán kívül: 10 dkg finom fehérrépa, ugyanannyi sárgarépa, amelyet ceruzavastagságúra, és 4cm hosszúságúra vágunk, és külön-külön húslében megfőzzük, 15 dkg ugyanilyenre vágott zöldbab, amit vízben megfőzünk, zölden hagyva, 10 dkg ugyanígy megfőzött zöldborsó, 10 dkg tejszínes borjútöltelék, 15 dkg sovány szalonna, néhány karika kolbász, 2 cl borjúfond, 8 dkg vaj, néhány kolbászszelet. Vajazzunk ki egy nagy fazekat, amelybe a káposzta és a foglyok beleférnek. A fazék aljára koszorú formában a szélről kiindulva egymás mellé helyezve rakjuk a sárgarépa- és a fehérrépa-darabokat, a koszorú szélére, vagyis az edény oldalára helyezzük minden répacsík közé a borsókat, a közepét töltsük meg a kolbászkarikákkal. E fölé helyezzünk keresztben újabb sárgarépa csíkokat. Öntsük fel a csíkokat, vigyázva arra, hogy helyüket ne változtassák, egy vékony réteg tölteléket, majd a tölteléket fedjük be, a lecsöpögtetett, és kinyomott káposztalevelekkel. Rétegenként rakjuk fel a negyedelt fogolydarabokat, majd a hosszúkás szalonnacsíkokat, majd ismét a kinyomott káposztát. Az egészet fedjük be a rákent borjúhús-töltelékkel. Az edényt tegyük be egy nagy fazékba, azt 2/3-áig öntsük fel forró vízzel. Rakjuk meleg sütőbe, 40 percen keresztül lassan pároljuk. Az ételt hagyjuk ezután 5 percig pihenni, majd öntsük kerek, mély, előmelegített tálra. A tetejét díszítsük koszorú formában kolbászkarikákkal. A közepére rakjuk a vajban futtatott zöldbab csíkokat. Az egész köré öntsünk néhány evőkanálnyi vajjal feleresztett borjúfondot,)

vissza a főoldalra

Receptek kategória: