Brassói rakott káposzta recept

Recept elkészítése:

Brassói rakott káposzta recept

Hozzávalók:
1,5 kg lapocka,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 evőkanál zsír,
2 kg savanyú, apró káposzta,
2,5 dl fűszeres paradicsomlé,
4 dl tejföl,
1 nagy csokor kapor (vagy 2 evőkanál szárított kapor),
1 teáskanál csombor,
ízlés szerint törött fekete bors, só.

Elkészítés:

Lehetőleg cserépedényben vagy tűzálló tálban érdemes elkészíteni ezt az eredeti székely ételt. A húst féltenyérnyi darabokra szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk. A felhevített zsíron sárgára fonnyasztjuk, és a hússzeleteket hirtelen, erős tűzön átsütjük rajta. A káposztát (ha túl savanyú lenne) átmossuk, lecsurgatjuk, és a tál aljára terítünk egy réteget. Jól megsózzuk, meghintjük csomborral és a finomra vágott kaporral meg törött borssal. Erre néhány hússzeletet borítunk, ezt is sózzuk és borsozzuk, majd paradicsomlevet csorgatunk rá. Ezt sült hagyma követi, a következő réteg a káposzta, a fűszerek, a hús stb. A tetejére káposztának kell kerülnie. Tejfölös paradicsomlével nyakon öntve, lefedve sütjük forró sütőben 2 óra hosszat. (Ha cserépedényben készítjük, akkor kis lángon sütjük 3 órán keresztül, és hideg sütőben kezdjük a sütést. )

vissza a főoldalra

Receptek kategória: