"Palacsintaleves" recept

"Palacsintaleves" recept

Hozzávalók:
4-8 darab töltetlen palacsinta,
1 pohár kefir vagy joghurt,
3 húsleveskocka,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
csipetnyi cukor,
ízlés szerinti díszítők és fűszerek (paprikát és őrölt borsot ír az írója),
1 liter víz.

Elkészítés:

Előkészítés: A palacsintákat vékony csíkokra kell darabolni. A lisztet a finomra vágott petrezselyemmel, és a kefirrel simára kell keverni. (a cukrot is ebbe kell keverni)
Elkészítés: A vizet fel kell forralni, ez után belerakni a húsleveskockákat, az olajat, és a lisztes kefirt. Borssal ízesítve jól ki kell forralni. Ezután a metélt palacsintát belerakni, és hirtelen jól felforralni. és már kész is csak le kell venni a tűzről azonnal. Ízesíthető még zellerzölddel, tárkonnyal és kaporral.