Joghurtos uborkaleves recept

Recept elkészítése:

Joghurtos uborkaleves recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 dl (2 pohár joghurt),
1 kis szál kígyóuborka (15-20 dkg),
1 db közepes nagyságú ecetes (csemege) uborka,
1 csokor friss kapor,
2 gerezd fokhagyma,
1-2 evőkanál porcukor,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

Leveses csészéket vagy füles bögréket tegyél be a hűtőszekrénybe! A kaprot mosd meg, rázd le és deszkán vágd apróra! A fokhagymagerezdeket ugyancsak tisztítsd meg és vágd fel! A megmosott kígyóuborkát héjastól karikázd nagyon vékonyra, a csemege uborkát reszeld meg az almareszelő durva fokán! Mindkét uborkát felezd meg! Az egyik felét tedd a turmixgép poharába és öntsd rá a joghurtot! Szórd bele a cukrot, a sót és a kaprot, majd a fokhagymát! Jól zárd le a poharat és kapcsold be a gépet! Addig keverd, amíg sűrű péppé nem válik! Ha a massza már sűrű, önts hozzá 2 deci vizet, és ezzel keverd tovább habosra! A leveses csészékbe öntsd bele az uborkás joghurtot és tedd a tetejére a maradék uborkát! Rögtön tálald! Megjegyzés: a leves nagyon üdítő, különösen a meleg, nyári napokon. Ha egyszerre nem fér a turmixpohárba, akkor az összes hozzávalót arányosan el kell osztani és több részletben összekeverni.

Elkészítés ideje: 15 perc

Receptek kategória: