Joghurtos pikáns csirke recept

Recept elkészítése:

Joghurtos pikáns csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
2 dl joghurt,
2 érett, húsos paradicsompaprika,
3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
1-1 teáskanál ecet és só,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors.

Elkészítés:

Először elkészítem a páclét: a joghurtot simára keverem az ecettel, a borssal, a sóval, az olajjal, a szétzúzott fokhagymával és a megmosott, kicsumázott, apróra vágott vagy ledarált paradicsompaprikával. A csirkét tisztítás után kisebb darabjaira vágom, a bőrét lenyúzom, majd a húsokat a páclében megmártom. Egymásra teszem, és legalább fél napra a hűtőszekrénybe rakom a bepácolt csirkedarabokat. (Legjobb előző nap elkészíteni.) Fogyasztás előtt a csirkét kiveszem a pácból, és grillsütőbe téve mindkét oldalát pirosra sütöm. A maradék páclevet felforrósítom, és tálaláskor a sült csirke tetejére csorgatom. Burgonyapürével és befőttel kínálom.

Elkészítési ideje: 60 perc

Receptek kategória: