Hűsítő céklaleves recept

Recept elkészítése:

Hűsítő céklaleves recept

Hozzávalók:
2 dl ecetes-tormás céklasaláta levével együtt,
5 dl kefir vagy joghurt,
5 dkg nagyon finomra darált dió,
1 közepes nagyságú alma,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint cukor és só.

Elkészítés:

A céklasalátát leszűrjük, majd turmixgép poharába rakjuk. Hozzátesszük a meghámozott, kicsumázott és darabokra vágott almát. Annyi céklalevet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, és addig keverjük, amíg az egész sűrű péppé válik. Ezután fokozatosan hozzátöltjük a többi céklalevet és a kefirt. Ismét összekeverjük, végül beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöld és a dió felét. A habos, sűrű levest megkóstoljuk, és ízlés szerint kevés cukorral valamint sóval ízesítjük. Tálalás előtt a leveses csészékbe néhány jégkockát teszünk, erre kanalazzuk rá a levest. Végül meghintjük a megmaradt petrezselyemzölddel és dióval. Aki kevésbé savanykásan szereti, a fele kefir helyett tejjel vagy tejszínnel turmixolja össze a céklasalátát.

Receptek kategória: