Hagymás paradicsomleves recept

Recept elkészítése:

Hagymás paradicsomleves recept

Hozzávalók 4 személyre:
1/2 liter paradicsom ivólé,
2 paradicsom,
2 dl kefir (v. joghurt),
1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt (v. 1 fej vöröshagyma és snidling),
2 dkg margarin,
1 evőkanál liszt,
1 tyúkhúsleveskocka,
1-1 mokkáskanál curry és porcukor,
késhegynyi törött fekete bors, só.

Elkészítés:

Előkészítése: a margarint lábosban felforrósítom, rászórom a vékony karikákra vágott hagymát, és üvegesre pirítom. A lisztet is rászórom, és további egy percig pirítom. A tűzről lehúzom, felöntöm 2 dl vízzel, simára keverem. Ezután a paradicsomlevet hozzáöntöm, jól összekeverem és felforralom. A paradicsomot kis kockákra vágom.
A borssal és a curryvel ízesítem, majd a húsleveskockát is beleteszem. A kefirt kevés vízzel simára keverem, és a forrásban lévő levesbe belecsorgatom. Kevergetés közben néhány percig forralom. Ha kell, kevés cukorral, sóval ízesítem. A tányérokon elosztom a paradicsomkockákat, rámerem a forró levet, és a finomra metélt zöldhagymaszárral meghintem.

Receptek kategória: