Fokhagymás joghurtleves recept

Recept elkészítése:

Fokhagymás joghurtleves recept

Hozzávalók:
1 liter (5 pohár) joghurt,
20-25 dkg friss salátauborka,
1 csokor kapor,
2 gerezd fokhagyma,
só és cukor, ízlés szerint,
5 dkg reszelt márványsajt,
5 dkg juhtúró.

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, és finom reszelőn lereszeljük, majd megsózzuk. 10 perc múlva a levével együtt hozzáadjuk a joghurthoz, beletesszük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a sót, a cukrot, a juhtúrót, és turmixgépben pépesre-habosra verjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és legalább 3 órán keresztül hűtjük. Jéghidegen, csészében adjuk az asztalra. A tetejére rászórjuk a reszelt márványsajtot; barna kenyérrel vagy rozskenyérrel kínáljuk.

Elkészítés ideje: 20 perc

Receptek kategória: