Ünnepi torta recept

Recept elkészítése:

Ünnepi torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
12,5 dkg margarin,
8 tojás,
2,5-2,5 dkg porcukor és liszt,

A krémhez:
4 evőkanál zselatin,
3 dl tejszín,
27,5 dkg étcsokoládé,
0,2 dl brandy,
4 tojás,

A bevonóhoz:
30 dkg fehér csokoládé,
3,5 dl tejszín,

A díszítéshez:
30-40 dkg fehér csokoládé.

Elkészítés:

A tésztához a margarint gőz felett kikeverjük, és félretesszük. A tojást és a cukrot kb. 20 percig keverjük, amíg halványsárga színű lesz. Hozzáadjuk a liszt felét, megkeverjük, és beletesszük a maradék lisztet. A masszát jól kikeverjük, és hozzáadjuk a margarint. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kikenünk, sütőpapírral kibéleljük, azt is kikenjük, és lisztezzük. Beleöntjük a masszát, és előmelegített, de nem forró sütőben aranysárgára sütjük. Mikor megsült, 5-10 percig a formában pihentetjük, majd kiborítjuk, hűlni hagyjuk, és 3 lapra vágjuk.
A krémhez a tejszínt felverjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A felolvasztott csokoládéba beleöntjük a brandyt és a négy tojássárgáját. Kikeverjük és lehűtjük. A zselatint 4 evőkanál vízben gyenge tűzön felolvasztjuk, lehűtjük, és a csokoládés masszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és szintén a csokimasszához adjuk. Ehhez 30-40 percig hűtőben dermesztjük. A lehűlt krémmel megkenjük a tortalapokat. A bevonat elkészítéséhez a fehér csokit apróra tördeljük, és leöntjük 3,5 dl felhevített tejszínnel. 5 percig állni hagyjuk, majd jól kikeverjük, és lehűtjük. A masszát kemény habbá verjük, és 30-40 percig dermesztjük. Egy széles kenőkéssel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. A díszítéshez a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és egy sima, egyenes felületre öntjük. Lehűlés után egy éles késsel kb. 25 fokos szögben vékony szálakat faragunk belőle, és ezzel díszítjük a tortát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: