Serpenyőben pirított báránylábszár recept

Recept elkészítése:

Serpenyőben pirított báránylábszár recept

Hozzávalók 4-6 személyre:
4-6 db báránycsülök,
só, őrölt feketebors,
8 evőkanál olaj (lehetőleg olíva),
1,1 l száraz fehérbor,
6 db fiatal articsóka vagy 1 kg kelbimbó,
1 db citrom kifacsart leve,
60 dkg burgonya (kicsik),
1 szál rozmaring,
1/2 csomó petrezselyem,
30 dkg paradicsom (aprók).

Elkészítés:

      A húst a csontokról levágjuk, a faggyút eltávolítjuk. A húsokat nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsózzuk, forró olajban, sütőben elősütjük. 3,5 dl borral felöntjük, 45 percig sütő alján hagyva pároljuk, közben még 2 dl borral meglocsoljuk. Az articsókákat 3-4 cm-es szárat hagyva megtisztítjuk, a kemény borítóleveleket levágjuk, a szívet vájóval kivesszük, félbe vágjuk, és azonnal 2 liter citromos vízbe tesszük. A burgonyákat meghámozzuk, félbe vágjuk, ezt tesszük a hagymákkal is.

A húst kb. 45 perc után (30 perc után megfordítottuk) kivesszük a sütőből. Felöntjük további 2,5 dl borral, az articsókát, a hagymát, a burgonyát a hús mellé rakjuk, és még 35 percig együtt pároljuk. A rozmaringot és a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a paradicsomokat megmossuk, a fövési idő vége előtt 10 perccel a hús mellé tesszük, hozzáadva a maradék bort is. Tálalás előtt a zöldfűszereket rászórjuk, belekeverjük az elkészült ételbe.

Ajánlott ital: gróf Nagyrédei rosé

Elkészítési idő: 110 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: