Hagymás báránysült recept
Hozzávalók:
25 dkg bárányhús,
1 1/2 tk. méz,
1 gerezd fokhagyma,
1 1/2 tk. almaborecet,
1 tk. rozmaring és kakukkfű keverék,
16 db mogyoróhagyma,
4 tk. olaj,
4 tk. szójaszósz,
8 db hideg vízbe mártott fanyárs.
Elkészítés:
A bárányhúst kockára vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A rozmaringot és a kakukkfűkeveréket, a fokhagymát, az olajat, a szójaszószt, a mézet, az almaborecet és fél tk. sót összekeverjük. A húsdarabokat egy kisebb nejlon zacskóba rakjuk, ráöntjük a szószt, és lezárva legalább 2 órára hűvös helyre tesszük. A húst, kivesszük a szószból, és a mogyoróhagymával felváltva a nyársakra tűzzük. A nyársakat szabadtéri grillen vagy a sütőben grill programon megsütjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges