Citromos bárányborda görög módra recept

Recept elkészítése:

Citromos bárányborda görög módra recept

Hozzávalók:
Személyenként:
3 db csontos bárányborda-szelet,
1 dl olaj,
2 citrom,
1 mokkáskanál szárított szurokfű,
1 csokor petrezselyem,
só, bors.

Elkészítés:

      A megmosott, lecsepegtetett bordákat verjük ki egy kissé és kenjük be a páccal. A pácot az olajból, citromléből, a szurokfűből, a sóból, borsból keverjük ki. A bordákat érdemes a pácban érlelni egy éjszakán át. A bordákat süssük meg grillsütőben, ha jó az idő, akkor faszénparázson, roston a szabadban. Sütés közben kenegessük a páclével, forgassuk meg gyakran, süssük pirosra. Frissen a legfinomabb, citromkarikákkal, petrezselyemmel tálalva, párolt zöldségekkel, pirított burgonyával körítve.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: