Recept elkészítése:
Szőlőleves csirkével recept
Hozzávalók:
1 csirke (kb. 80 dkg-os),
2 dl száraz fehérbor,
1 tubus zöldségkrém (vagy 1 evőkanál vegeta),
2 dl tejszín,
3 dkg vaj,
csipetnyi cukor,
1 evőkanál liszt,
25-30 dkg,
lehetőleg mag nélküli szőlő,
1 teáskanál reszelt citromhéj.
Elkészítés:
A csirkét megtisztítom és kis darabokra vágom. Vajon mindkét oldalán jól átpirítom, majd egy liter vízzel és a borral felöntöm. Beleszórom a citromhéjat, hozzáadom a zöldségkrémet és puhára főzöm. Közben a szőlőt megmosom, lecsöpögtetem, leszemezem, a tejszínbe pedig belekeverem a lisztet. Amikor már puha a csirkehús, a levest behabarom, hozzáteszem a szőlőszemeket, és jól kiforralva tálalom.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges