Ravioli húslevesben recept
Hozzávalók:
Tésztához: 10 dkg liszt, 2 tojás
30 dkg darált marha- vagy sertéshús,
másfél ek olaj,
1 kiskanál reszelt vöröshagyma,
só, őrölt bors,
másfél liter húsleves,
10 dkg sajt.
Elkészítés:
Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, megforgatjuk rajta a húst, és sóval, őrölt borssal ízesítve, kevés vízzel puhára pároljuk, végül kissé megpirítjuk. Közben a liszttel, egy tojással a rendesnél valamivel lágyabb, nagyon vékony levestésztát készítünk. Egyforma közökben a tészta felére rakjuk a megpárolt húst. Ráhajtjuk a tészta másik felét, a közöket kissé összenyomkodjuk, és derelyevágóval négyszögletes darabkákra vágjuk. A húslevesben kifőzzük ezt a megtöltött tésztát, és a levessel együtt tálaljuk. A tányérokban meghintjük 1-1 maréknyi reszelt sajttal.
Elkészítés ideje: másfél óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges